young|art‎ > ‎

Cristophe Carbenay, unica in ets...

Geplaatst 3 aug 2012 07:27 door Olivier van Wijk
Cristophe Carbenay is geboren in 1964 in St. Maur, Frankrijk. Sinds 1981 woon hij in Duitsland, Noord / Oost-Friesland.
Van jongsafaan was er een verlangen om sterrenwacht te worden. Het zou een belangrijk motief worden in zijn droomwerelden op papier.

Cristophe Carbenay studeerde aan de kunstacademie in Frankfurt. Hijs pecialiseerde zich op de Academie van de Schone Kunsten in 2001 in Hannover en Braunsweigin 2004 en behaalde zijn diploma.
In 1998 opende ik de "Bildarium" in Hannover als een kunst kiosk en tentoonstellingsruimte. 2000 wordt de "Bildarium" is verhuisd en is nu voortgezet als een studio gemeenschap. Cristophe Carbenay is werkzaam als freelance kunstenaar en graficus sinds 1999 en neemt voortdurend deel aan tentoonstellingen. In 2005 nam ik deel aan de 15e Saxon grafiek symposium in Hohenossig. Ik ben ontwerp aan de hand van een verscheidenheid aan teken-en druktechnieken en illustrator van het literaire tijdschriften. Er wordt onder meer gezien in de ART BOX Frankfurt / Main, in de Buchholz Gallery, Hannover, in de Galerie Cicero Greetsiel, Galerie Buchholz, Hannover.

 

Sinds 1998 is Cristophe Carbenay  steeds bezig met zijn project "Mijn Orinoco". Het is een onderzoeksproject dat groeit en groeit.
Cristophe Carbenay betrekt op zichzelf de oorzaken en vormen van liefde. Want liefde is een moeilijk ding. Vele malen was hij getuige van schokkende gebeurtenissen. Ook moest Cristophe Carbenay in het zelf-experiment toegeven dat hij niet immuun is voor de wereld van de gevoelens.

In "Mijn Orinoco" verkent Cristophe Carbenay het leven en het gedrag van de liefde-cellen. Hij verzamelt en documenteert de verschillende populaties. Zo kon Cristophe Carbenay  komen tot nieuwe inzichten die ten dienste staan van de Amourologie. Er zijn al verschillende liefdesaltaren, een liefde-cellen stamboom en een cellen panorama gemaakt uit naam van de liefde. Alle uitsluitend getekend met potlood of met de etstechniek.

 

 

Comments