young|art‎ > ‎

Kamagurka in Maastricht

Geplaatst 23 aug 2012 00:23 door Olivier van Wijk   [ 13 sep 2012 02:45 bijgewerkt ]
Kamaastricht

9 september: opening Kamagurka’s Kruiswegstatiën in Kruisherenhotel en recent werk in onze high culture Gallery .

Op zondag 9 september, 16.00 uur, vond de opening plaats van een unieke tentoonstelling in Maastricht: Kamagurka’s Kruiswegstatiën in het Kruisherenhotel. Tegelijk met deze expositie vinden twee andere Kamagurka-exposities plaats in Maastricht: in Galerie Dis en in Galerie High Culture.

De Kruisweg
Dit project is geïnspireerd op de Kruiswegstatiën zoals die onder meer te zien zijn in de Sint Servaasbasiliek in Maastricht. De Kruisweg vertelt het verhaal van de lijdensweg van Christus, vanaf het paleis van Pontius Pilatus tot op de heuvel Golgotha, waar hij wordt terechtgesteld. Tijdens een bezoek aan de St Servaas in Maastricht werd Kamagurka getroffen door de gedachte en de beelden van de Kruisweg. Uiteraard geeft hij met zijn schilderijen een geheel eigen versie van dit klassieke verhaal. Uitgangspunt daarbij is zijn thema ‘Spiegelei-voorstellingen’. De ‘Spiegelei-Jezussen zijn dan ook typisch Kamagurkiaans: speels, dramatisch, kleurrijk en indringend.

Ook Kamagurka in galerie Dis en galerie High Culture - Maastricht

Tegelijk met de tentoonstelling in het Kruisherenhotel, vinden ook twee exposities plaats met ander werk van Kamagurka: Galerie High Culture, Keizer Karelplein 8c en Galerie Dis, Tafelstraat 28 – Maastricht.

Kamagurka heeft zich de laatste jaren, naast zijn theateroptredens, meer en meer toegelegd op het maken van schilderijen en objecten. Enkele jaren geleden baarde hij opzien met het project Kamalmanak –waarbij hij een jaar lang elke dag een schilderij maakte. Vervolgens haalde hij de pers met zijn 24uurs iPadperformance in het Stedelijk Museum, Amsterdam. Tot 1 augustus heeft Kamagurka een dubbele tentoonstelling in Brugge, onder de titel Kamarama.

De expo in High Culture Gallery loopt tot 29 december 2012

Contemporary Glass ART - View my 'kamagurka' photos on Flickriver
Comments